Nu börjar vi.

NU känns det som om vi har börjat på riktigt. Igår var grannen med grävarn här och fixade marken där stugan ska stå. Det känns så otroligt kul när något man gått och tänkt på och planerat inför slutligen börjar rulla igång. Så roligt och så nervöst! Vi har ju alltid haft planer på att bygga upp något fint. Först hamnade vi här där vi bor just nu. Sen tänkte vi att vi skulle vara närmare byn och började dra igång där med att timra, gräva fantastiskt fina land och plantera Mathias obligatoriska havtornsbuskar. Sen visade det sig efter tre hål att det inte fanns något vatten (på rimlig nivå) så ramlade vi tillbaka till ruta ett, vad gör vi nu? Mest frustrerad var jag över att ha kämpat med att gräva två spadtag djupa odlingsbäddar på 1.5*4meter (TVÅ STYCKEN) som nu är fint övervuxna och övergivna. Hur gör man för att flytta såna månntro, tips någon? Huvva.

Vi letade ett tag hus på blocket och for faktiskt på lite visningar på gårdar i obyggden,  Men inget kändes riktigt bra. Så efter mycket om och men så fann vi ju att vi trivdes bra här trots lite svårigheter att odla då stället ligger i en kallsvacka.

Vissa tyckte det var starkt  att vi vågade ändra oss och ge upp våra just då pågående planer för att gå en annan väg, medan andra antagligen tyckte vi var två hattifnattar. Inget är skrivet i sten.

Mathias pappa har nu kommit hit för några dagars arbetsläger, förhoppningsvis ska han inte tycka att det är alltför överjävligt. Imorgon ska vi fokusera på hönshuset så vi så fort som möjligt kan hämta våra små vänner, och sen på kvällen ska vi far iväg till stommen och kontrollera lite..så vi int gör fel med mätningarna tills grävarn kommer igen.

Godnatt /Tova