Promenad

Sommaren fortsätter, tyvärr inte med något större succéväder. Mathias har farit iväg på en liten tur, han ska på manshippa i Umeå. Frasse som under flera månader typ sovit i soffan och undvikit sängen kom igår kväll när jag var ensam och kurade ihop sig bredvid mig när jag skulle sova, myysigt! I fredags så gick vi till Östra Arådalen, först åker man nästan ända till Glen och sedan får man promenera ca 2.5 km till fäboden. Här skulle vi träffa Malin och Lena som har blivit fäbodens årliga sommarbrukare. De har två kossor och två kalvar som de tagit med sig, så mysigt när man hör deras bjällror klinga runt om i skogen. Här gör de ost och smör och restaurerar byggnaderna, tur att det finns dem som fortfarande vill hålla lite traditioner levande. Det är så tråkigt att det läggs ner fler och fler fäbodbruk, bara för några år sedan så fanns det så många mer än idag.

Vilda fortsätter att hålla sig borta, 4.5 veckor har hon nu varit försvunnen, så himla tråkigt.

Kycklingarna växer så det knakar, så kul att se vilka färger de börjar få, flera av de gula har fått nästan svarta vingar. Är lite orolig att Fräsen ska ta någon av kycklingarna, idag smög han på dem utan att mamma Agda sa till, det blev jag som härjade så han "ändrade" sig. Hönsracka, hon ska ju säga till så han fattar att han ska hålla sig på avstånd.

Jaha, nu regnar det igen..vilken överraskning.

arå-4027

 

Aråbodarna-4041

Kossan-4040