Lönearbetet

Löneslaveri, nåt de allra flesta verkar klaga på men som nästan ingen i dagens läge kan vara utan. Kan en vara självförsörjande och inte är intresserad av prylar så klarar en sig långt, men det är fortfarande avgifter och annat som måste betalas vare sig en vill det eller inte. Tanken hos oss har väl alltid varit att vi ska bli, så mycket som möjligt, självförsörjande. Tyvärr har vi hobbies som kräver pengar och vi har inte tillgång till allt material som behövs till husbyggnationen, mat till djuren osv. 

På fredag börjar jag jobba så smått igen, har arbetat strödagar men har i stort sett varit ledig nu under två månader. Inte så synd om mig kan en tycka, men en vänjer sig snabbt vid att inte behöva åka iväg och sälja sin tid. Jag har kommit in i en lunk hemma på gården, pysslar med hönsen, skrotar omkring och läser min bok. Ju närmare startdatumet jag kommer desto fler saker kommer jag på att jag borde ha gjort när jag var ledig, jag är tyvärr inte alltid effektiviteten själv när jag går omkring här hemma.

De kommande två månaderna jobbar jag fem dagar, 14 timmar om dagen, och är därefter ledig i tio dagar. Däremellan arbetar jag strödagar på ett annat ställe. Redan två veckor innan har jag börjat må illa. Som jag sa till min arbetskamrat, det gror en ångest-blomma i min trädgård av fred.

I morgon får vi tillskott till våran familj, två gotlandskaniner som är 8 veckor gamla. Vi har burar sen jag var liten som vi kan använda tillfälligt men det behövs byggas nya och fler.