Visdomsord

Har ni varit med om att det är vissa meningar eller fraser som bara fastnar? En sån mening för mig är något mannen vi hämtade hönsen av sa, han gick bland hönsen och de "kastade" sig ur hans väg. Då sa han: "Tänk min fru, hon har ett sätt att gå genom hönsen så att de inte bryr sig alls."

Inte så stora ord men de har fastnat hos mig, varje gång jag rör mig vid hönsen så tänker jag på det här och verkligen strävar efter att bli en sån som hönsen inte skrämt hoppar undan för. Inte så tokigt mål ändå!

tuppp

 

En annan sak, om än mycket löjligare, är det en man på byn sa om grusvägen.  Varje år skrapar de vägen så att den blir "grusig" igen, efter ett tag har bilarna stampat till vägen, men oftast bara två strängar i mitten som då också blir guppiga och dåliga snabbare eftersom det blir så slitet.  Han sa, "Ja när jag inte har bråttom så kör jag på sidan av spåren och trampar till resten av gruset, så håller vägen längre." Detta tänker jag på varje gång jag kör på vår grusväg, har jag inte bråttom så kör jag långsammare och trycker till gruset på sidorna. Tänk vad som fastnar va!

Har ni några roliga visdomsord som ni följer i livet?

 

/Tova