Hönshus och Bäver

Nu har vi två lediga dagar tillsammans och det är så skönt att slappna av lite. Så medans jag låg och sov i morse (klockan var ju trots allt bara 6) var Mathias, Mysak, Vilda och Malva på bäversafari i soluppgången. Hen var lite skygg men ändå nyfiken på landvarelserna. Roligt att det finns lite liv i vattnet.

Nu har vi äntligen bestämt var hönshuset skall stå, det blev mitt på gården så att vi kan ha uppsikt över dem och eventuella hönstjyvar. Vi tänkte börja bygga så fort som möjligt eftersom vi snart ska hämta våra nya familjemedlemmar, men tjälen gör det lite svårt för oss. Vi tänkte gräva ner sten och lecablock några dm ner i marken, samt gräva ner nätet på gården lite så att räven inte kan gräva sig in. Lecablocken är för att vi ska ha djupbädden mot något som inte murknar.

Hönshuset kommer bli ca 4*2.5 m stort med en lagom stor hönsgård utanför, vi tänker oss att de för det mesta ska få gå lösa men det är ju bra med en gård när vi ska åka bort eller jobba. Hönsen, Bjurholmshöns, som vi ska hämta i Maj är 4 vuxna hönor och 2 tuppar. Se länk för bild o mer info: http://www.backforsgard.se/lantras.html.

Vi har mycket projekt på gång, hönshus, kokhus och vårt nya boningshus som kommer att ta mycket tid här framöver. Det ska tömmas och plockas ner, grävas och gjutas där huset ska stå, plockas mossa till isolering och sen plockas upp igen, sättas tak. I början av projekt tänker jag alltid att "det här kommer väl inte ta så lång tid att färdigställa". Jag är en optimist!

Bäver2

Bäver

Bäverplask

Bäverspan

Hönsplatsen