Vår

Nu har vi fixat hemma och inte alls hunnit sitta vid datorn. Våren har hittills varit kall, blåsig och regnig men ändock har gräset blivit grönt och bladen börjat slå ut, ganska sent med tanke på att vi nu har gått in i juni månad. Med våren kommer håren, vovvar och kattor släpper vinterpälsen för fullt och det märks inomhus. Det spelar ingen roll hur många gånger per dag man borstar, det blir ändå fullt i kammen. I början när hönorna kom så lade de massa ägg i ett rede och det såg ut som om någon skulle ruva, så vi lät 14 ägg ligga kvar hela tiden. Men det slutade med att de ignorerade de äggen och vi plockade bort dem, någon dag senare hade de lagt 8 till och nu har Agda legat på dem stadigt i över en vecka, vilket kan betyda att vi har KYCKLINGAR om 2-3 veckor..hoppas vi på i alla fall. Det lär väl bli 8 tuppar...

Dessvärre verkar det som om vår huvudtupp Balder kanske har gikt. Svullna fötter och ben. Vi har jämfört olika sjukdomar men tror inte att det är kvalster eller dylikt, stackars liten. Han verkar frisk och beter sig normalt men är så svullen att han inte kan greppa kring sittpinnen. Det är tydligen nåt som är vanligt med lantrashönsen om man ger dem för mycket köpefoder när de har levt under karga förhållanden med lite matrester och kanske lite frön som enda föda förutom den som de hittar själva.

Förutom pyssel hemmavid så har vi även hunnit med Leksands medeltida marknad. Jag, Mathias och min bror Elias for iväg tidigt och kom dit till öppning, fanns nog mycket intressant men det kunde gott ha varit lite mer, ganska liten marknad. Hittade lite spännande smides saker och fina hemmagjorda prylar att titta på och mycket inspiration. Fin hembygdsgård men till vår förskräckelse så har de lagt nytt tak på flera gamla byggnader med impregnerad plank, giftgröna... väldigt autentiskt. Tornerspelen var det mest intressanta, vackra hästar och riktigt duktiga ryttare.

höns-3561

björken-3497

skinn-3545

untitled-3489

kattona-3512

malvaleker-3254

hästar-3385