Dagarna går..

Just nu så jobbar jag lite mer än vanligt, en helvecka minsann. Känns drygt att helt plötsligt gå från ca två arbetsdagar i veckan till fem. Förra veckan så var vi på forskningsresa och tittade på hotade skogar och fick lära oss lite rödlistade arter. Det finns så mycket man inte vet, så många lavar och mossor som man verkligen måste leta efter för att få se. Har nog lärt mig lite, men alla som var kunniga kastade namn och kunskaper omkring sig och det var ibland svårt att få in allt i nybörjarhuvudet.

Pappa hjälpte oss helgen som var och släpade en storstock närmare stugan så vi kunde börja arbeta på syllstocken. Jag blir förfärad när jag tänker på att nästan hela sommaren har gått och vi har inte kommit igång med huset ännu, grunden visst, men resten. Jag börjar bli lite stressad eftersom jag vill ha upp huset och få tak på stockarna innan snön kommer, Mathias verkar lite mer relaxed dock..

Kycklingarna växer så det knakar, de ändrar färg hela tiden och flera ser ut att ha börjat fått tuppkam, hoooppas att det blir några hönor också. Jag hade tänkt att vi skulle försöka ha tre tuppar på gården, men det beror ju lite på hur många höns det blir. Snart dags att börja hitta på namn till dem, namn på bokstaven D, har ni några förslag?!

untitled-4615

untitled-4622