Skinngarvning

Imorgon så börjar jag en kurs på Bäckedals folkhögskola. Som sagt så träffades jag och Mathias när vi gick Människa Natur Teknik på Bäckedal och nu ska jag tillbaka. Under en tid kommer jag att bli lite mer drillad i skinngarvning, vi hade även någon veckas garvning i den kursen vi gick då men nu blir det koncentrerat i en hel månad. Känns bra att få lite uppfräschning i ämnet, denna gång ska jag även vara bättre på att dokumentera, dvs ha en gopro-kamera på huvudet och filma så fort Aja (världsbäst på garvning) har en genomgång och säger viktiga saker som man tror att man ska komma ihåg...vilket jag aldrig gör. Vi ska pyssla med älg, ren, lax och fårskinn. Igår slaktade bonden i byn några oxar och vi var där och hämtade lever och hjärta, fick också ett skinn som jag nån gång här framöver ska ge mig på. Det kommer ta ca 5-6 månader enligt Aja så jag får väl bereda mig på lite slit, av den kommer det bli läder som jag kan göra t.ex. skor eller bälten av.

Är även hemskt sugen på att gå silversmides kursen de har där på skolan, kanske blir det till nästa sommar.De har även startat en helt ny utbildning som heter Hållbar kunskap som verkar superkul, tänk om man hade lite mer tid till allt man vill göra. Läs mer om skolans utbildningar här.

Arbetet med stommen går vidare och vi har nu lagt två varv helt färdigt med mossa och allt. Det tar lite tid då vi måste laga nya stockbitar på vissa ställen, men nu händer det grejer!

/Tova