Höstdimma

Nu är hösten verkligen här, dimman ligger tung idag och det är oftast några minusgrader på natten. Snart är vintern här och med den heltidsjobbet, skrämmande hur fort det går mellan säsongerna. Jag har avslutat min månad som Bäckedalelev och har fått intyget hemskickat, eller ja, jag fick en annan deltagares intyg, rätt namn på kuvertet men inte på papperet inuti, så kan det gå. Jättebra månad, har hunnit att göra fem fårfällar, två barkgarvade renar (läder), två fettgarvade får (läder), en glacégarvad killing, en killing med fällen kvar, en kanin med håren kvar, en sämsk av älg, sex laxskinn färgade i olika färger och ett älgöra...tror jag fick med allt! Rummet jag har kvar hos mina föräldrar är mer en skinnförvaringsplats just nu, de saker jag gjorde nu tillsammans med fyra fällar från tidigare. Så, vad ska jag nu göra med allt? Säg det.

På tisdag ska jag dock tillbaka till Sveg, men denna gång som "lärare". Ska hålla koll på en annan klass som ska fettgarva sina fällar då de riktiga lärarna har någon sorts studiedag. Det blir nog bra, gjorde ju trots allt fem fällar nyss men blir nervös att jag ska glömma något viktigt.

På skolan så bodde jag och tre andra qvinns i ett hus inne i centrala Sveg, vi hade ett härligt litet kollektiv och saknar våra kvällar med te, vin, choklad och disskusion. Väldigt kul och annorlunda för mig att "bo" i ett hushåll med endast kvinnor, verkligen en positiv upplevelse.

För någon vecka sen kom Mathias bror och far hit för att hjälpa med stugan, således är vi nu uppe på varv elva hela huset runt, superkul! Nu har vi lite jobb över vintern med att tillverka nya stockar till baksidan så att vi till våren kan få upp taket. Känns otroligt, det börjar ju se ut som ett hus. Bilder kommer sedan, de ligger kvar på kameran.

Nu ska jag sätta mig och planera lite inför byns julfest och renoveringen i köket på byns gamla skola, man tar då på sig både det ena och det andra...

Kokhuset