Ishalka

En sväng fick vi snö och nu har det regnat bort och blivit isbana över hela kommunen, livsfara att vistas utomhus. Men hönsen verkar tycka det är okej att springa runt utanför buren i alla fall, om vädret tillåter förstås. Regnar det, är kallt eller blåser så håller de sig inomhus. Här nedan ser ni två av våra ungtuppar, vi gissar på att det är 6 tuppar och 6 hönor vi har fått. Hur ska vi nu kunna välja vilka tuppar som ska bli kvar? Vi har fått råd att kolla på hur bra de klarar kyla, hur duktiga de är på att hitta mat samt hur bra de är med hönorna. Men det känns ändå svårt eftersom man inte tillbringar så mycket tid med dem nu när säsongen, dvs jobbet har börjat igen. Idag har vi tillbringat dagen med att städa stugan, lånade ner pappas elverk och körde med dammsugaren från golv till tak. Gudars vad mycket hundhår det samlas i hörnen och spindelnät längs väggarna.

Mathias har de senaste dagarna varit pepp på sitt fotograferande igen och sprungit runt i skog och mark. Kul att inspirationen infinner sig ibland! Skulle behöva en dos sånt jag också. Har ju haft ett rådjursskinn i barkbad nu de senaste veckorna i en hink inne i stugan och tog idag upp det för att torka det så att jag sedan kan fetta in det och påbörja mjukgörningen. Ganska spännande att se hur det blir, har aldrig gjort rådjur förr bara ren på detta sätt. Skrapade det slarvigt och har sen inte brytt mig så mycket om det, så lyckas jag så vet jag hur pass slarvig jag kan vara i framtiden.

/Tova

tuppar-5665

home-5464

home2-5474

untitled-5438

roadhome-5461