Vintern

Bloggen har stått still ett tag nu, vi har jobbat pengajobb nu när skidsäsongen är i full gång. Husbygget har också stått still, men vi har börjat med att renovera de fönster som satt i huset när vi köpte det, plastfärgen ska bort och ersättas med fantastisk linoljefärg. Gulockra, vitt och kimröksgrå är färgerna vi ska använda. Mysak och Malva mår bra och Frasse busar på som vanligt. Kycklingarna har växt upp och blivit ståtliga hönor och tuppar. Alla har överlevt vintern i hönshuset vi byggde, trots att det var minus 30 grader ett bra tag i januari. Det enda problemet när det var som kallast var att tupparna fick frostskador på sina kammar. Hönorna började ge oss ägg för nån vecka sedan så nu får vi mellan tre och sex ägg om dagen, fast det är många minusgrader på nätterna ännu. Nästa dilemma vi står inför är vilka av tupparna som ska bort, det är svårt att se vem som har bättre egenskaper än de andra.

Annars har det inte varit mycket till vinter. Skidorna kom fram först i mitten av januari nån gång, men det är fortfarande inge vidare skidföre. Vi har ändå skidat med Mysak och Malva en del. Mysak drar inte så mycket längre, bara de första hundra metrarna, sen springer han nog glatt med men draglinan är slak. Malva däremot är riktigt duktig.

sol-6954

sol-6974

sol-7022

sol-7074