Vårrus

Våren är här med allt vad det innebär - härlig sol, ljumma vindar, glada höns..mygg. Jag kan sitta ute vid kokhuset och dricka te medan jag skriver, mitt enda problem är solen som envisas med att flytta på sig, dvs jag flyttar runt på bänkarna i jakten efter bästa solfläcken. Frasse springer omkring och jamar på ängen och hönsen kacklar och sprätter i långgräset bakom kokhuset, det är mysigt. Jag har slutat jobba för säsongen. I början vankade jag runt och visste inte vad jag skulle göra av mig själv men nu har jag äntligen börja finna någon sorts ledighets rytm. Vintern har känts så otroligt lång och grå, som om jag simmat under vatten och nu äntligen tagit mig upp till ytan.

För några dagar sedan följde en bybo med mamma ner när vi skulle garva våra fårfällar och hon blev eld och lågor, "vilken idyll!". Ju mer vi fixar och bygger desto mer kärt blir det. Nu står inte bara vår lilla stuga där utan nu finns även kokhus, hönshus och det nybyggda bordet utanför kokhuset. Det håller på att bli ett hem, vårt första riktiga hem.

Medan jag sitter här vid nybordet så är Mathias på jobbet, han har nämligen fått heltidsjobb ända fram till hösten, fem dagar i veckan. Det är absolut jättebra med tanke på att vi behöver pengarna men det känns mycket. Därför kommer det bli mycket kvällsarbete i sommar om vi ska komma någon vart med alla projekt, stackars Mathias.

Så han stretar på där och jag har påbörjat, ännu ett, projekt. Vi fick ett växthus av käraste Tommy och Susanne och jag håller på att förbereda för flytten hit. Först och främst hade någon samlat en smärre majbrasa, för x-antal år sedan, på platsen i fråga. Det tog väl en dag att få alla kvistar, ris och stockar bortburna och nu gräver jag bort gräslagret så vi kan gräva ner lecablock som det ska stå på, det känns jätte roligt! Hönan Doris har varit med och hjälpt mig gräva hela dagen, där jag har satt spaden där har hon också krafsat.

I hönshuset ska vi göra lite ändringar och ge bort tre hönor samt en av de fyra tupparna. En vän har bestämt sig för att skaffa höns så det känns bra att veta att de får komma till ett superbt nytt hem! Det är också bra att vi blir av med en tupp för i nuläget så är de för många, denna som ska flytta är längst ner i rang och mår nog inte jättebra i dagsläget. Så Dexter, Beda och två av våra svarta sötnosar ska flytta till helgen. Dessutom får vi ju snart tillskott i form av nio små kycklingar som Brynhilde har ruvat fram.

 

Så med detta inlägg så ska jag börja en ny era på bloggen, den kontinuerliga sorten!

 

Må gott!

 

spring-7916

svanfrass-8571

borde-9100