Solskens dagar

Den här veckan har vi haft tredagars helg med röd dag på måndagen. På fredagen var jag flitig och hämtade de bärbuskar vi planterade för några år sedan, på det stället vi trodde att vi skulle bo på först. Tyvärr kunde jag inte låna fyrhjulingen så det blev till att springa upp och ner några gånger med skottkärran, en klump med jord är tyngre än man tror. Sen planterade jag buskarna utanför stugan där vi har gjort i ordning med jord. En av krusbärsbuskarna

Man skulle ju kunna tro att med en extra ledig dag så hinner man så mycket mer, men vi har haft väldigt lugna dagar med socialt umgänge uppe hos mina föräldrar. Alla syskon har varit hemma och vi har ätit fina middagar, spelat kort och kubb. Vi har i alla fall hunnit med att tjära om taket på kokhuset, jämnat till marken i kokhuset så att det inte blir pölar, grävt klart för växthuset samt fyllt dräneringsdikena till växthuset med sten. Jag passade även på att plantera några hägg plantor jag grävde upp på fredagen. Nu i veckan blir det för mig att köra grus och sand till växthuset så att vi kanske kan börja mura.

Hägg-0100

Blenda, hon som vägrade sluta ligga på ägg, fick nu till slut fyra stycken ägg att ruva på. Så igår kväll kikade vi på äggen med ficklampa och som det ser ut verkar alla fyra vara befruktade, om två veckor blir det alltså omstart med gullefjun.

Luktar gott