Dagarna går..

..och vi påtar på, vi småpysslar på gården och kycklingarna växer. Jag har fixat med hängrännor till kokhuset så att det inte ska droppa ner i vårt "kylskåp". Först har Mathias sågat ur med motorsåg , sen har jag skålat ur rännan med tjäklan och tjärat in den så att den ska hålla längre. Den andra rännan har jag nyss börjat på. stupränna-0705

Frasse smyger och kryper på de större kycklingarna som nu är helt på egen hand. Han gör små utfall ibland men jag tror han förstår någonstans att kycklingarna är off limits, på samma sätt som han vet att han inte får vara på bordet och bänkarna. Jag hade hoppats att tupparna skulle känna lite ansvar och passa på de små lite bättre, men vad jag har sett så är dom helt på egen hand.

Den nyaste kullen är nu fem dagar gamla och man ser redan skillnad från de första dygnen, nu har dom vågat sig ut i stora världen under mammas översyn. Idag hörde jag en av dem skrika så förtvivlat att jag kastade ifrån mig vad jag hade för händerna och sprang. På håll ser jag att en liten gul ligger i en konstig ställning bland riset och tror genast att den har blivit ihjältrampad av en höna eller tupp. När jag kommer närmare ser jag att den har fastnat med foten i en klyka på ett lingonris och kan inte komma loss. Glatt skuttade den iväg när jag lyft bort hen ur lingonfällan. När en har fastnat i ett lingonris och skriker för sitt liv, då vet en att en är liten.

kycklingar-0631

Här är resultatet av Nässlorna, Mjölkörten och Älgörten, vackert va?!

örter-0695