Nya bäbisar

Häromdagen fick Blenda sina kycklingar, fyra stycken fjunbollar. Tidigare har en ju tyckt att våra andra kycklingar, som nu är tre veckor, är små men i jämförelse är de jättestora. Vad jag minns från förra kullen som Blenda hade lämnade hon dem vid tre veckors ålder, vilket jag då tyckte var väldigt slarvigt. Brynhilde som fick första kullen i år lämnade sina redan vid två veckor och det är alldeles för tidigt, tyvärr blir det nog så att hon inte får bli mamma någon mer gång. Det är tråkigt för hon var otroligt duktig med de små och vaktade dem noga, men nu är hon nästan värst när det kommer till att picka efter barnen. Jag antar att det har att göra med att få dem att inte springa efter henne. Agda som också ligger på ägg, och som hade en kull förra året, gick med sina tills de var fyra veckor gamla, det kallar jag supermamma! chick-0478

Det är så roligt med de äldre kycklingarna eftersom de har blivit så tama, sitter man på huk kommer de springande och många av dem flyger upp och sätter sig tillrätta på en axel, i knät eller varför inte uppe på huvudet. Man får bara hoppas att de inte bajsar på en, men å andra sidan så betyder det väl tur när en fågel skiter på en?!

chick-0315