Omväxlande väder

Blåklinten har äntligen börjat blomma, tyvärr verkar det som om ringblomman har blivit lite kvävd av blåklinten. Inte alls smart av mig att blanda dem hejvilt, men tänkte att det skulle bli fint. Nästa år ska ringblomman få ett eget land, jag måste ju få så pass mycket att jag kan göra lite ringbloms-olja, i år blir det nog väldigt lite olja tyvärr. Jag har plockat kamomill blommorna och ska även göra en kamomill-olja, men det är lite samma där, hönsen har ätit/trampat ner en del och sen har den växt dåligt. Jag verkar haft ett dåligt växtår när det kommer till örter och ätbara växter. Blåklinten och prydnadsblommorna växer som attan men inget annat, morötterna, dillen, salladen och persiljan har det som inte blivit nåt av heller, trist! Jag måste fixa ett riktigt trädgårdsland med rejält staket så inga andra djur än jag själv kan ta mig in.

Kycklingarna växer och blir stora, nu är det bara Agdas lilla ensamma kyckling som går med mamma fortfarande. Blenda övergav sina för dryga två veckor sedan och sover nu på pinnen med de andra vuxna, barnen ligger kvar i lådan än så länge eller sitter längst ner på pinnen närmst golvet. Jag längtar lite tills småbarnsveckorna är över så man får se hur de ska se ut och hur många som blir tuppar/höns. Av ungdomarna så tror jag att i allafall fem stycken blir höns och minst tre är tuppar, en är det fortfarande lite osäkert med. De fem yngre kan man inte alls se ännu vad de ska vara för något, den som lever får se.

Vädret är väldigt omväxlande, i ena stunden tryckande hetta och sol, i andra så regnar eller åskar det. Vi har ännu inte fått tillräckligt med hö och jag undrar när vi ska få en tre fina dagar i rad så vi ska hinna få upp en hässja, någon som är vädergud? Nu när vi dragit på oss två kaniner, och i september kommer få två till, så måste vi helt enkelt få till mer mat åt dom. Häromdagen låg jag på golvet hos mamma och pappa och hade ångest över allt som ska göras, och det känns som att när jag har många projekt så blir inget klart. Virrpanna!

kaninen-0877

 

pupujussi-1254