Solig dag

Äntligen har vi fått en heldag med sol och ledighet, hur mycket ledigt man nu har med en gård och tusen projekt. Mathias har pysslat på med huset och cyklat med hundarna och jag har lånat ner pappas elverk och dammsugit huset och sedan knäskurat med såpa, fixat med kaninburen och börjat bära in ved inför vintern. Imorgon börjar jag min tredje jobbperiod, med fem dagar i rad och fjorton timmar om dagen, gruvar in mig rejält som vanligt, men det brukar ju gå bra bara man börjar. Jag tänkte försöka utnyttja någon timme mitt på dagen till att kanske börja träna, ut och springa en sväng. Jag jobbar ändå eftersom jag har telefonväxeln på mig, men en stund i luften är nog bra.

På fredag få vi besök av Mathias bröder, det ska bli roligt att se dem igen! Förhoppningsvis är de sugna på att jobba lite, jag har en del de kan få hugga tag i!

 

Ofta när jag går på dass blir jag irriterad på mig själv för att jag glömmer mobilen, "nu skulle jag ju kunna kolla de där mailen.." eller vad det nu kan vara. Men så sitter en där, med dassdörren öppen, solen lyser, det lilla landet på backen utanför dasset är fullt av blåklint som vajar av och an i den varma kvällsbrisen och svalorna sveper runt huset på snabba vingar. Då är jag ganska glad att jag glömde, så att jag får uppleva detta här och nu,  i alla fall en liten stund.

båt-