Små hjälpredor

Mathias är på jobbet och jag pysslar på här hemma. Försöker kratta området runt växthuset och hönorna hjälper mig glatt genom att krafsa ut högarna jag krattar ihop, happy happy. Så ingen terapeutisk krattning för mig, här gäller det att fixa ihop högar fort som attan och sen vräka iväg med det på skottkärran innan dom hinner dit, effektivt om inte annat! Blenda

Efter en tur (en av alla de hundra jag gör varje dag) till hönshuset så inser jag att det är väldigt mörkt där inne och därför hamnar jag på att skura fönstren där inne, lite ljusare blev det i alla fall. Kycklingarna växer så det knakar, tänk vilken skillnad man ser på bara några dagar. De har redan börjat få fjädrar på vingarna och springer omkring i hönshuset med väldig fart, de har ännu inte börjat vara utomhus men det dröjer nog inte länge nu. Jag matar dem med kokt ägg, leverpastej, rivna grönsaker och fiberhavregryn, tänkte koka lite pasta idag och se om det går hem. Mamma Brynhilde försvarar sina kycklingar med kraft mot de andra hönorna om de kommer för nära, som tur är så är hon fortfarande snäll med oss andra tvåbenta.

Daisy tycker jag stör vid äggläggningen

Varje vår planterar jag slingerväxter bredvid vår ytterdörr och nu bestämde jag mig för att fixa något som de kan klättra på, tidigare år har jag bara haft några pinnar nerstuckna i marken. Själva spaljén byggde jag av gamla staketpinnar som jag hittade i skogen, känner mig helt nöjd med slutresultatet. I år kommer jag plantera Slingerkrasse och luktärter, men jag vet inte när jag ska våga så eftersom det fortfarande är frostnätter här.

Dagens uppdrag är att göra hyllor som svalorna kan bygga på bo. Förr om åren har de varit inne i lagården, men de skiter ner allt som finns där inne så har vi satt för deras inflygnings hål. Tyvärr är vi kanske lite sent ute i år eftersom de kommer tillbaka i början på maj, har sett att de försökt tagit sig in, men ska i alla fall sätta upp så får vi se.

Spaljén-9355

Spaljén2-9361