Plantering

I helgen har vi fortsatt att gräva för växthuset. Tyvärr är det tjäle kvar i backen så vi har inte kunnat gräva färdigt. Efter lite funderas hit och dit tyckte Mathias att vi skulle ha två varv med leca som grund så att glaset i växthuset utnyttjas till fullo. Jag tänkte ha en rabatt på utsidan också mot ena långsidan med lite perenner som slåttergubbe, solhatt och johannesört. Inne i växthuset vet jag inte riktigt hur vi ska göra, bänkar eller krukor? Vid byte av jord är det enklare med krukor. Någon som har några tips? bilds-9374

Idag har jag planterat morötter, persilja, dill, sallad, lin, och lite blommor i pallkragar. Jag har också planterat slingerväxter vid dörren och i en kruka vid kokhuset, lite ringblommor och blåklint har jag också satt. I slänten tänkte jag försöka plantera citrontimjan som jag kan ta av mamma, hoppeligen sprider den sig och blir en vacker matta.

bilds-9375

Mathias lyckades få ut kycklingarna och hönsmamman ur hönshuset, efter lite sura miner från Brynhilde tyckte de nog att det var bra, hon fångade insekter som kom flygande och matade dem till ungarna. En riktig fröjd att se dem ute.

bilds-9377

Vi har börjat på allvar med husbygget vilket känns roligt, om vi bara håller igång är det inte länge förrän vi kan lägga på taket, men först måste vi såga till lite stockar till de tre sista, helt nya varven.

bilds-9387