Högsommar?

Nu har vi haft Mathias bröder här i nästan en vecka och vi har fått lite gjort, huset har fått sig några nya stockar, växthuset har börjat fått sitt glas och hönsgården har snart fått några nya nätväggar. För några dagar sedan när vi lyckades spå vädret rätt så tog pojkarna ner höet och igår så fick jag och Kevin upp det på en utomordentligt snygg hässja. Som sagt har jag varit med och hässjat hö när jag var mindre, men nu har jag nästan glömt hur man gjorde för att få till det bra. Men upp kom det i allafall och nu hoppas jag det torkar i vårat taskiga "sommarväder".

frosk-2048

Men det här vädret, vad är det för någonting? I augusti så tycker jag att det fortfarande är sommar, eller borde vara sommar, hela månaden har hitintills varit kall med väldigt lite sol och mycket regn och kalla vindar, en riktigt höstmånad. Skulle jag ha gissat så skulle vi ha varit i slutet på september. Det finns ju dom som gillar det här regnet så små söta grodor har vi överallt, en riktig babyboom.

 

teen-2123

Tyvärr har vi nu problem med rovfåglar, jag som nästan i hela mitt liv aldrig sett en rovfågel. Doris min medhjälpare och en svart fin unghöna från årets första kull har försvunnit spårlöst. Hade det varit en eller två tuppar som försvunnit så hade det varit mer okej än när våra höns försvinner, tyvärr är det ju så att de flesta tupparna ryker i alla fall förr eller senare. För några dagar sedan såg pojkarna två stora fåglar flyga över husen och igår såg jag en segla högt uppe och bort över skogen, så fort hönsen låter lite så kastar jag mig ut/dit för att se så ingen attackerar mina gullefjun. Man märker också att hönsen är mer nervösa och tupparna spanar och varnar mer än vad de har gjort förr, vilket är bra.

Så som det ser ut nu har vi elva vuxna, tre tuppar och åtta hönor. Åtta ungdomar, fyra av varje och fem småttingar som det fortfarande är lite oklart med, skulle gissa i alla fall att det är två hönor och två tuppar, den allra minsta kan man ännu inte se åt vilket håll den barkar.

I vilket fall så har det varit väldigt kul att Mathias bröder har varit här och hälsat på och hjälpt oss med våra projekt, all kärlek till dem!

middag-2307