Höstluft

Dagarna går så fort nu och hela augusti har känts som höst, snart är det vinter igen och jag gruvar mig faktiskt. Jag brukar kunna se fram emot kristallklara och soliga vinterdagar, men inte i år, kanske för att jag på nåt sätt känner att sommaren inte har varit hos mig på riktigt ännu och kanske för att jag är bekymrad över att vi inte ska hinna på med taket på nybygget innan snön kommer. När Mathias bröder var här hann de hjälpa oss mycket med våra olika projekt men jag tror att vi skulle beöva ett arbetslag på 10 personer som kommer och jobbar ingensivt i en vecka till, fast Mathias säger att det går nog inte fortare för det eftersom halva arbetet är att man miste fundera ut hur det ska bli. Jag tror ändå att ett pro-bono timmerlag kan göra någon nytta! Idag får vi besök av en vän som vi gick i samma klass som på Bäckedal, där jag och Mathias träffades. Det ska bli så himla roligt och jag är glad att vi åtminstone kan träffas en gång om året!

Höstens träning har satt igång, en tjej i grannbyn har utbildat sig i något som heter Soma Moves och jag och mamma tänkte prova den här hösten och se om det är något för oss. Ofta så har jag absolut ingen lust att åka iväg, men vilken dag har en det, det är väl bara att bita ihop och bege sig. Den här sommaren hade jag som mål att kunna springa en mil utan stopp och i god fart utan att behöva dö under tiden, tyvärr har jag bara varit ut två gånger och sprungit, vilket sätter mitt mål ur spel rätt rejält. Varför har man så dålig motivation? Det finns så mycket jag vill göra och bli bra på men kommer jag nån vart, nä!

lumi-3101

Hönsen har fått vara inne de senaste dagarna på grund av det senaste hök-angreppet, det känns så oerhört trist att de inte får komma ut och ta vara på det sista gröna gräset. Nu till råga på allt är det älgjakt så nu måste de vara inne för alla lösspringande hundar som säkert gladeligen skulle vilja ha sig ett snack med hönsen. Älgjakt betyder ju verkligen att hösten är här..

I våras sökte jag en distans kurs som jag kom in på, Kreativt skrivande för barn och ungdom, så nu blir det till att sitta med lite plugg snart, eller jag borde ha börjat för länge sedan. Fyra uppgifter ska vara inne till den 7 september och jag är klar med tre, nu börjas det. Jag väntar alltid till sista kvällen och stressar ihop något. Hela min skoltid har varit på det sättet, kanske ska jag försöka att skärpa mig den här gången så att mina arbeten faktiskt blir värda att läsa, för detta är ju verkligen något jag vill lägga min tid på. Jag tänker att om jag går en kurs så måste jag verkligen sätta mig ner och skapa något, en liten push framåt.

frasse-3001