Tillbakablick

Vår vän Amanda är här och hälsar på och det är så roligt att se henne igen. Första gången vi träffades var när vi tre gick samma klass på Bäckedal, MNT. Nu när vi bor så långt ifrån varandra så blir det väl att vi träffas ungefär en gång per år och då blir det ofta Amanda som kommer till oss, och hamnar på arbetsläger precis som med alla andra som hälsar på. Det är väl i och för sig inte så konstigt eftersom vår vardag när vi är hemma består i att pyssla med saker, och när vi får ett par extra händer som kan hålla i  är det bara bra. Dessutom får vi själva mer energi när man har någon som kommer med nya insikter och pepp. Smultron-3004.jpg

Åter till Bäckedal, det är en av de bästa tiderna i mitt liv. Nog för att det inte var det bästa stället, vi hade mycket åsikter om ledningen och hur de skötte vissa saker, men personerna som söker sig dit och lärarna är helt fantastiska. MNT, Människa Natur Teknik, tar upp en ny forntida teknik varje vecka. För att nämna några saker så gjorde vi egna skidor en vecka, täljde skedar, garvade skinn, en vecka med mathantverk, smide, nålbindning etc.Det är en suverän kurs när man vill prova på många olika saker under ett år, det blir som en smakprovning och det man blir mer intresserad av får man hålla på med kvällstid i skolans lokaler eller vidareutveckla sedan.

Jag blev ju extra intresserad av skinngarvning och tog härom året en kortkurs i skinngarvning, också på Bäckedal. Aja som är lärare i skinngarvning kan det mesta (allt) som man behöver veta och är en fantastisk människa!

Förra året så startade de en ny kurs som heter Hållbar Kunskap samt flera nya kortkurser som alla verkar intressanta. För deras fullständiga kurslista se här.

sunrise-3561

Att jag skriver om detta beror på att det nu är fem år sen vi började på Bäckedal, fem år sedan jag och Mathias flyttade ihop i hans egen byggda jurta och började vårt liv tillsammans. Att det gick så fort från skolstart till att vi blev tillsammans beror helt på att jag blev kär i första ögonkastet och fick Mathias att inse att det hela var nog en rätt bra grej. Det är helt sjukt hur fort den här tiden har gått och jag anser mig lyckligt lottad som fann en person som vill leva på det sätt som jag vill leva.